Usein kysyttyä

Missä OK-Matkojen toimisto sijaitsee?

Osoitteemme on Hämeentie 31 A (5. kerros), 00500 Helsinki. 

Toimistomme on avoinna arkisin klo 9-17. Marraskuussa 2021 olemme poikkeuksellisesti avoinna ma-pe klo 10-14.

Huom. Koronavirustilanteen vuoksi 20.3.2020 alkaen asiakaspalvelu toimistollamme on toistaiseksi lopetettu. Olethan yhteydessä meihin joko puhelimitse tai sähköpostitse.

SuljeLue lisää

Mistä saan lentoliput?

Kohteidemme lentoliput ja matkamateriaalit postitetaan n. 2 viikkoa ennen matkaa varauksessa ilmoittamaanne osoitteeseen.

SuljeLue lisää

Saako OK-Matkojen matkoista lapsialennusta?

Alle 2-vuotiaat lapset maksavat ohjelmallisista kaupunkimatkoista 50 €/hlö (kaukomatkat 100 €/hlö). Hintaan ei sisälly omaa vuode-, hytti- eikä lentopaikkaa. Kohteissamme lapsialennukset vaihtelevat hotellista ja lapsen iästä riippuen. Järjestämistämme suomenkielisistä retkistä 2–11-vuotiaat lapset saavat 50% alennuksen, alle 2-v. retket veloituksetta.

SuljeLue lisää

Millainen sää on lomakohteessani?

Internetistä löytyy monia hyviä sääsivustoja joista löytyvät sekä viiden vuorokauden sääennusteet että keskilämpötilat kohteissa. Katso esimerkiksi www.ilmatieteenlaitos.fi

SuljeLue lisää

Voinko esittää erityistoiveita matkani suhteen?

Välitämme istumapaikka- ja erityisruokavaliotoiveet lentoyhtiöön sekä hotellihuonetta koskevat toiveet kohteisiin. Toiveet tulee ilmoittaa toimistoomme hyvissä ajoin viimeistään 2 viikkoa ennen matkan alkua. Lentoyhtiöstä ja reitistä riippuen kaikille lennoille ei ole mahdollista tilata erikoisruokavalioita ja lähes kaikilla lentoyhtiöillä lennon ruoka- ja juomatarjoilu on kokonaan maksullinen.

SuljeLue lisää

Voinko aloittaa matkani muusta kaupungista kuin Helsingistä?

Finnairin lennoilla lennettäviin matkoihimme voit kätevästi ostaa kauttamme myös kotimaan lennot kaikilta Suomen lentokentiltä.

SuljeLue lisää

Voinko maksaa matkani luottokortilla, pankkikortilla tai käteisellä?

Luottokorteista maksuvälineinä käyvät VISA, MasterCard, EuroCard, Diners Club ja American Express.
Toimistossamme matkan voi maksaa ainoastaan luottokortilla. Pankkikortilla ja käteisellä ei sen sijaan voi enää 1.1.2020 alkaen maksaa.

SuljeLue lisää

Voinko varata kulttuuri- ja pääsylippuja matkalleni?

OK-Matkat välittää pääsylippuja erilaisiin kultuuri- ja urheilutapahtumiin asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Palvelumaksu on 5 €/pääsylippu sekä mahdolliset paikallisen lipputoimiston perimät kulut. Pääsyliput on tilattava viimeistään kaksi viikkoa ennen matkan alkua.

SuljeLue lisää

Voinko tilata onnittelutervehdyksen hotelliin?

Jos sinulla on tiedossa esimerkiksi merkkipäiviä juhlivan tuttavasi matkustusajankohta ja hotelli, voimme toimittaa onnittelupaketin hänelle huoneeseen. Onnitteluviestin mukaan voit valita joko kukat, kuohuviinin, suklaan tai vaikkapa useampia vaihtoehtoja. Hinta määräytyy valittujen tuotteiden mukaan. Tilaus tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa. Kysy hintatiedot toimistostamme.

SuljeLue lisää

Millaiset peruutusehdot matkallani on?

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksuja seuraavasti:

  • Jos matka peruutetaan viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua, peritään varausmaksu 200 €/henkilö (kaukomatkat 300 € / henkilö).
  • Jos matka peruutetaan viimeistään 44–31 vrk ennen matkan alkua, peritään 50 % matkan hinnasta.
  • Jos matka peruutetaan viimeistään 30–0 vrk ennen matkan alkua, peritään 95 % matkan hinnasta.

Jos matka on hinnoiteltu sen mukaan, että kahden tai useamman matkustajan seurue majoitetaan samaan huoneeseen tai huoneistoon ja joku seurueen jäsenistä peruuttaa matkansa, on matkanjärjestäjällä oikeus periä peruutuskulujen lisäksi peruutuksen johdosta syntyvästä majoituksen vajaakäytöstä aiheutuvat kulut. Matkansa peruuttanut ja matkalle osallistuvat seurueen jäsenet vastaavat yhteisvastuullisesti kyseisten kulujen maksamisesta matkanjärjestäjälle. Matkanjärjestäjä ja matkalle lähtevä matkaseurue voivat edellä mainitun sijaan sopia yhteisesti matkaseurueelle tarkoituksenmukaisemmasta majoitusjärjestelystä, jolloin matkalle lähtevä seurue vastaa mahdollisista lisäkuluista. 

Jos matkaa ei peruuteta eikä matkustaja saavu sovitulle lähtöpaikalle sovittuun aikaan tai jos hän ei voi osallistua matkaan siksi, ettei hänellä hänen vastuullaan olevista syistä ole matkaan tarvittavia asiapapereita, kuten voimassaolevaa passia, viisumia, henkilöllisyystodistusta tai rokotustodistusta, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

Kehotamme matkustajia ottamaan peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen sekä tarkistamaan erityisesti peruutus-, muutos- ja luovutusturvaehtokohdat, varsinkin jos kyseessä on vuosivakuutus tai maksukorttiin sidottu vakuutus.

Tiettyjen esitematkojen sekä räätälöityjen ryhmien maksu-, peruutus- ja muutosehdot julkaistaan kyseisten matkojen yhteydessä.

SuljeLue lisää

Onko olemassa avointa kauppa-aikaa?

Matkapaketin voi peruuttaa kuluitta 7 vrk:n kuluessa varauksesta, mikäli lähtöpäivään on peruutushetkellä aikaa vähintään 90 vrk. Tällöin palautetaan varausmaksu kokonaisuudessaan asiakkaalle. Avoin kauppa ei koske asiakkaan eri tilauksesta hankittuja lisäpalveluita, kuten mm. tapahtumalippuja yms. eikä matkoja, jotka erääntyvät kokonaan maksettavaksi jo varaushetkellä.

SuljeLue lisää

Tuleeko matkalle ottaa matkavakuutus?

Matkalla on tärkeää, että vakuutusturva on riittävä. Muista tarkastaa vakuutusturvasi huolellisesti ennen matkaasi. Matkoihimme sovelletaan lisä- ja erityisehtoja. Suosittelemme matkustajia ottamaan peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen. Matkan peruuntuessa vakuutus korvaa menetettyjä kuluja. Hoitokuluosio korvaa yllättävän sairauden ja tapahturman hoitoa kohteessa. Vakavan sairauden tai tapaturman sattuessa kattaa vakuutus mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

SuljeLue lisää

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut