MATKAN KESTO: 
  ke-pe, 9 yötä

Varaa matkasi

Kohde: Alaska

USA:n matkoille pakollinen maahantulorekisteröityminen

Yhdysvallat vaatii online -rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa kaikilta ns. viisumivapaussopimuksen Yhdysvaltojen kanssa tehneiden maiden kansalaisilta. Maahantulovalvonnan tiukentumisen taustalla ovat terrorinvastaisen sodan vaatimukset eli Yhdysvaltain turvaaminen terrori-iskuilta.

Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka voivat matkustaa ilman viisumia. Henkilöillä, joilla on passissaan Yhdysvaltain voimassaoleva viisumi, ei tarvitse rekisteröityä ESTA-järjestelmässä.

Matkustuslupaa tulee hakea jokaiselle matkustajalle erikseen netissä oheisen linkin kautta viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä. Myös lapsista on tehtävä omat anomukset. Anomus kannattaa tehdä jo matkaa suunniteltaessa. Järjestelmässä voi valita kielivaihtoehdoksi myös suomen kielen.
HUOM! Asiakkaan tulee itse hakea ESTA lupa matkaansa varten.

Sähköinen maahantulokaavake

Vastaus anomukseen tulee yleensä saman tien ja mikäli vastaus on myönteinen, voi luvan anoja matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia edellyttäen, että viisumivapauden muut ehdot, kuten koneellisesti luettavissa oleva ja/tai biometrinen passi, toteutuvat. Myös transfermatkailijan eli kauttakulkumatkustajan pitää täyttää ESTA-hakemus.

Matkustaja täyttää lomakkeen ensisijaisesti itse, mutta tarvittaessa kolmas osapuoli, kuten matkatoimisto tai sukulainen voi jättää ESTA-anomuksen matkustajan puolesta. Koska kysytyt tiedot ovat osin hyvin henkilökohtaisia (mm. terveystiedot) suosittelemme ensisijaisesti matkustajan täyttävän lomakkeen itse.

TÄRKEÄÄ!

Matkustajan nimitiedot tulee olla ESTA-anomuksessa samalla tavoin kirjoitettuina kuin passin konekielisessä osassa; vain ensimmäinen etunimi (ei kutsumanimi, vaikka olisi jokin muu kuin ensimmäinen nimi), sukunimi kansainvälisen siivili-ilmailujärjestön ICAO:n suosituksen mukaan ä=ae, ö=oe ja å=aa.

Yksi rekisteröityminen on voimassa kaksi vuotta, jonka aikana voi matkustaa useammankin kerran samalla luvalla. Mikäli passi umpeutuu aiemmin kuin kahden vuoden kuluttua, myöntää järjestelmä maahantuloluvan vain passin voimassaolon mukaan. Mikäli matkustajan nimi vaihtuu, tulee ESTA-anomus tehdä uudestaan.

ESTA -anomus muuttui maksulliseksi 8.9.2010. ESTA -anomuksen hinta on 14 USD/henkilö ja se tulee maksaa maksukortilla (esim. VISA, Mastercard, AMEX). Niiden matkustajien, joilla on jo ESTA- lupa ja vain päivittävät matkustustietojaan, ei tarvitse maksaa maksua niin kaun kuin ESTA on voimassa (2 vuotta myöntämisestä).

Mikäli asiakas ei jotain syystä itse pysty tekemään hakemusta, matkanjärjestäjä voi tehdä sen asiakkaan puolesta. OK-Matkojen täyttäessä ESTA-anomuksen asiakkaan toimeksiannosta, peritään työstä OK-Matkojen palveluhinnaston mukainen maksu.

Lisätietoja ESTA:sta seuraavista linkeista:

Ulkoministeriön matkustusohjeita Yhdysvaltoihin ==>

esta.cbp.dhs.gov/

MUUTOKSIA USAN MAAHANTULOON

Yhdysvallat on tiukentanut maahantulomääräyksiä. Suomen kansalaiset, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa eivät voi enää matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver-ohjelman puitteissa, pelkällä ESTA-matkustusluvalla. Heidän tulee jatkossa anoa maahan viisumi.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut