24.11.2021

Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat

Asiakaspalvelumme on marraskuussa avoinna ma-pe klo 10-14.

Joulukuussa asiakaspalvelumme palaa normaaleihin aukioloaikoihin ark. klo 9-17.

Lähikontakteja vähentääksemme toimistollamme Helsingin Hämeentiellä ei toistaiseksi ole henkilökohtaista asiakaspalvelua, vaan palvelemme sinua puhelimitse numerossa 09 2510 2050.

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös aukioloaikojen ulkopuolella.

24.9.2021

Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin

Ensimmäiset vuoden 2022 matkat on avattu myyntiin! Varattavissa ovat nyt matkat mm. Amsterdamiin, Ljubljanaan, Vilnaan, Walesiin, Yorkshireen ja Etelä-Italiaan. Lisää matkoja avataan myyntiin lähes päivittäin. 

Kaikki matkat löydät etusivun "Ohjelmalliset matkat" valikosta.

www.okmatkat.fi

27.8.2021

Ohjeita turvalliseen matkustamiseen

Olemme koonneet ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana tänne.

5.7.2021

Puhelinnumeromme on muuttunut

Uusi puhelinnumeromme on 09 2510 2050.

18.6.2021

Ulkoministeriön matkustussuositusta lievennettiin vihdoin: Eurooppa on taas auki suomalaisille matkustajille

Yli 15 kuukauden hiljaiselo ulkomaille suuntautuvan matkustuksen osalta on vihdoin ohi. Ulkoministeriö on luopunut EU- ja Schengen-maita koskevasta suosituksesta välttää tarpeetonta matkustusta ja kehottaa matkustajia noudattamaan erityistä varovaisuutta matkakohteissa. Myös ulkomaalaisten matkustajien pääsy Suomeen avautuu.

Sekä suomalaiset työ- ja vapaa-ajanmatkustajat että kansainvälisen matkustuksen parissa toimivat yritykset ovat maaliskuusta 2020 lähtien olleet sidoksissa viranomaisten ’vältä tarpeetonta matkustusta’ -suositukseen, jonka myötä rajat ylittävää matkustusta ei ole maastamme juurikaan järjestetty. Suomen matkailualan liiton (SMAL) jäsenistöltään keräämien tietojen perusteella matkatoimistoalan yritysten liikevaihto on koronapandemian aikana pudonnut yli 90 prosenttia vuosien 2019 ja 2020 normaalikuukausiin verrattuna.

 • Kun koronatilanne on kohentunut niin Suomessa kuin muualla Euroopassa, suomalainen matkailuväki on käynyt entistäkin malttamattomammaksi matkustuksen käynnistymisen suhteen. Viranomaisilta nyt saatu vihreä valo on hartaasti odotettu vastaus alan toiveisiin. Vihdoin voivat suomalaiset matkustaa taas Euroopan-kohteisiin ihan luvan kanssa, iloitsee SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

SMALin jäsenyritystensä avulla loppukeväästä teettämän kuluttajakyselyn mukaan 51 prosenttia suomalaisista on suunnitellut ulkomaille suuntautuvaa lomamatkaa tämän kesän aikana. Edellytyksenä on ollut, että viranomaisten matkustussuositus muuttuisi matkustuksen osalta suotuisampaan suuntaan. Ulkoministeriön 17.6. lieventämä matkustussuosituksen taso tulee siis iloisena yllätyksenä monelle kesälomaansa suunnittelevalle suomalaiselle.

 • Suomalaiset ovat vastuullisia matkustajia monella tavalla, mikä nousee esiin myös kyselymme tuloksissa. Matkustuksen käynnistyessä pidetään edelleen tärkeänä, että erilaisia terveysturvallisuuskäytäntöjä noudatetaan. Maskit, käsidesit, turvavälit ja matkustajan oma vastuullinen toiminta nousevat vastauksissa esiin. Nämä ovat asioita, jotka jäänevät ihmisten toimintatavoiksi vielä pandemian jälkeenkin, Mäki-Fränti.

Lue SMAL:n mediatiedote tästä

22.12.2020

Toimistomme joulun ja vuoden vaihteen aukioloajat:

23.12. 9:00-14:00
24.12.-27.12. suljettu
28.12.-30.12. 9:00-14:00
31.12.-3.1.  suljettu
4.1.-5.1. 10:00-14:00
6.1. suljettu

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös pyhäpäivinä.

26.10.2020

Toimistomme aukioloajat 31.12.2020 asti

Toimistomme on avoinna ma-to klo 9-14 vuoden loppuun asti.

Lähikontakteja vähentääksemme ja näin koronaviruksen leviämistä ehkäistäksemme toimistollamme Helsingin Hämeentiellä ei toistaiseksi ole henkilökohtaista asiakaspalvelua, vaan palvelemme sinua puhelimitse numerossa 09-2510 2050.

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös aukioloaikojen ulkopuolella.

23.10.2020

Olemme muuttaneet

Uusi osoitteemme on Hämeentie 31 A (sisäänkäynti Vilhonvuorenkatu 14). 

2.10.2020

OK-Matkoista osa Elämys Groupia

OK-Matkat on liittynyt yrityskaupalla osaksi Elämys Groupia lokakuusta 2020 alkaen. Elämys Group on suomalainen uuden sukupolven matkailukonserni, joka palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita usealla matkailun osa-alueella. Kokonaisuuteen kuuluu seitsemän matkailualan asiantuntijayhtiötä ja Elämys on nykyään jo lähes 50 matkailualan ammattilaisen työnantaja ollen samalla Suomen toiseksi suurin kotimainen matkanjärjestäjä.

Olemme iloisia ja innoissamme liittyessämme osaksi dynaamista ja nopeasti kasvavaa Elämys konsernia.

Mitä vaikutuksia yrityskaupalla on?

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta jo tehtyihin matkavarauksiin tai niiden ehtoihin.

OK-Matkat jatkaa ohjelmallisten matkojen järjestämistä kuten aiemmin. Matkoillamme on edelleen paljon mielenkiintoista ohjelmaa, kohteessa asiakasta palvelevat asiantuntevat suomenkieliset oppaat ja useimpiin kohteisiin lennetään kotimaisen Finnairin siivin.

Koko OK-Matkojen henkilöstö siirtyy Elämys Groupille joten asiakaspalvelussa jatkavat tutut yhteyshenkilöt. Myös OK-Matkojen yhteystiedot säilyvät ennallaan ja nettisivut löytyvät samasta verkko-osoitteesta.

Yhdistyminen tulee näkymään laajempana tuote- ja palveluvalikoimana. OK-Matkojen matkojen lisäksi saat jatkossa ostettua kauttamme kaikkia Elämys Groupin matkapalveluja kuten urheilu- ja aktiivimatkoja tai risteilyjä.

Vaikka ajat ovat haastavia juuri nyt, jaksamme uskoa tulevaisuuteen ja suomalaisten haluun matkustaa kanssamme myös tulevina vuosina. Suunnittelemme parhaillaan uusia matkoja voidaksemme tarjota teille uusia laadukkaita ja turvallisia matkaelämyksiä heti kun matkailumaailma avautuu.

Lisätietoja:

Peter Forsström, toimitusjohtaja OK-Matkat / peter.forsstrom@okmatkat.fi / 040 5015381
Pasi Latva, toimitusjohtaja Elämys Group / pasi.latva@elamysgroup.com / 0400 700328

Lue lisää Elämys Groupista: elamysgroup.com

15.9.2020

Vuoden 2021 matkoja on avautunut myyntiin

Ensivuoden kohteista ovat avautuneet myyntiin ohjelmalliset kaupunkilomat Amsterdamiin , Lissaboniin , Ljubljanaan , Reykjavíkiin , PrahaanMadeiralle sekä Wieniin.  
Kaikkin matkoihin sisältyy lentojen ja majoituksen lisäksi mielenkiintoinen matkaohjelma. Tutustu tarkemmin kohteiden omilla sivuilla www.okmatkat.fi/ohjelmalliset-matkat.

Ennakkovaraajan etu -50 €/henkilö voimassa! 

25.6.2020

Matkustusrajoitusten vaikutuksista matkoihimme 31.7.2020 asti

31.7.2020 asti lähtevät matkat

Olemme olleet yhteydessä matkan varanneisiin ja siirtäneet tai peruuttaneet kaikki matkavaraukset.

1.8.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat

Pyydämme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Pyrimme toteuttamaan matkat suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset tai muut rajoitukset eivät aiheuta muutoksia. Mikäli haluaisitte siirtää tai peruuttaa myöhemmin tänä vuonna olevan matkanne, noudatamme kunkin matkan ehtoja sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia viranomaisten ja toimialan muita linjauksia.

Tilausryhmien kohdalla teemme kovasti töitä matkojen uudelleenjärjestelyissä tai peruutuksen osalta kulujen minimoinnissa. Käsittelemme tilausryhmät aikajärjestyksessä. Neuvottelemme päätöksistä tilausryhmän matkavastaavan kanssa ja tiedotamme matkustajia yhteisviestillä.

Tällä hetkellä tilanteen tarkkaa kehittymistä on vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalautusten käsittelyssä on merkittäviä viiveitä tämän äärimmäisen poikkeuksellisen pandemiatilanteen aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Käsittelemme asiakaspalautukset yksitellen varaus kerrallaan, matkan lähtöpäivän mukaisesti. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti varautumaan huomattavasti normaalia pidempään palautusten käsittelyaikaan.

29.5.2020

Toimistomme kesäkuun aukioloajat

1.-30.6.2020 välisenä aikana toimistomme on avoinna ma-to klo 9-14.

Lähikontakteja vähentääksemme ja näin koronaviruksen leviämistä ehkäistäksemme toimistollamme Helsingin Fabianinkadulla ei toistaiseksi ole henkilökohtaista asiakaspalvelua, vaan palvelemme sinua puhelimitse numerossa 09-2510 2050.

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös aukioloaikojen ulkopuolella.

12.5.2020

Koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti

Suomen hallituksen 4.5.2020 tekemän linjauksen mukaan vapaa-ajan matkoja ulkomaille ei tällä hetkellä suositella. Olemme poikkeustilanteesta johtuen ottaneet käyttöön toimialan käytännön arvioida matkojen toteutumista juoksevasti jaksoissa. Mikäli matkan toteutumiseen tulee muutoksia, otamme yhteyttä kaikkiin matkan varanneisiin.

Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta sekä muutoksista asiakkaidemme matkasuunnitelmiin.

30.6.2020 asti lähtevät matkat

Olemme olleet yhteydessä matkan varanneisiin ja siirtäneet tai peruuttaneet kaikki matkavaraukset.

1.7.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Pyrimme toteuttamaan matkat suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai muut rajoitukset eivät aiheuta muutoksia. Mikäli haluaisitte siirtää tai peruuttaa myöhemmin tänä vuonna olevan matkanne, noudatamme kunkin matkan ehtoja sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia viranomaisten ja toimialan muita linjauksia.

Tilausryhmien kohdalla teemme kovasti töitä matkojen uudelleenjärjestelyissä tai peruutuksen osalta kulujen minimoinnissa. Käsittelemme tilausryhmät aikajärjestyksessä. Neuvottelemme päätöksistä tilausryhmän matkavastaavan kanssa ja tiedotamme matkustajia yhteisviestillä.

Tällä hetkellä tilanteen kehittymistä on hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalautusten käsittelyssä on merkittäviä viiveitä tämän äärimmäisen poikkeuksellisen pandemiatilanteen aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Käsittelemme asiakaspalautukset yksitellen varaus kerrallaan, matkan lähtöpäivän mukaisesti. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti varautumaan huomattavasti normaalia pidempään palautusten käsittelyaikaan. Selvitämme ja seuraamme lisäksi Suomen viranomaisten, EU:n ja toimialan mahdollisia poikkeustoimenpiteitä maksupalautuksiin liittyen.

29.4.2020

Toimistomme toukokuun aukioloajat

4.-31.5.2020 välisenä aikana toimistomme on avoinna ma-pe klo 9-13.

Lähikontakteja vähentääksemme ja näin koronaviruksen leviämistä ehkäistäksemme toimistollamme Helsingin Fabianinkadulla ei toistaiseksi ole asiakaspalvelua.

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös aukioloaikojen ulkopuolella.

29.4.2020

Koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 31.5.2020 asti

Suomen hallituksen 16.3.2020 tekemän linjauksen mukaan Suomen kansalaisten ei toistaiseksi tule matkustaa ulkomaille. Linjaus on tällä hetkellä voimassa 13.5.2020 asti. Olemme poikkeustilanteesta johtuen ottaneet käyttöön toimialan käytännön arvioida matkojen toteutumista juoksevasti jaksoissa. Mikäli matkan toteutumiseen tulee muutoksia, otamme yhteyttä kaikkiin matkan varanneisiin.

Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta sekä muutoksista asiakkaidemme matkasuunnitelmiin.

31.5.2020 asti lähtevät matkat

Olemme olleet yhteydessä matkan varanneisiin ja siirtäneet tai peruuttaneet kaikki matkavaraukset.

1.6.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Pyrimme toteuttamaan matkat suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai muut rajoitukset eivät aiheuta muutoksia. Mikäli haluaisitte siirtää tai peruuttaa myöhemmin tänä vuonna olevan matkanne, noudatamme kunkin matkan ehtoja sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia viranomaisten ja toimialan muita linjauksia.

Tilausryhmien kohdalla teemme kovasti töitä matkojen uudelleenjärjestelyissä tai peruutuksen osalta kulujen minimoinnissa. Käsittelemme tilausryhmät aikajärjestyksessä. Neuvottelemme päätöksistä tilausryhmän matkavastaavan kanssa ja tiedotamme matkustajia yhteisviestillä.

Tällä hetkellä tilanteen kehittymistä on hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalautusten käsittelyssä on merkittäviä viiveitä tämän äärimmäisen poikkeuksellisen pandemiatilanteen aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Käsittelemme asiakaspalautukset yksitellen varaus kerrallaan, matkan lähtöpäivän mukaisesti. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti varautumaan huomattavasti normaalia pidempään palautusten käsittelyaikaan. Selvitämme ja seuraamme lisäksi Suomen viranomaisten, EU:n ja toimialan mahdollisia poikkeustoimenpiteitä maksupalautuksiin liittyen.

7.4.2020

Pääsiäisen aukioloajat

Toimistomme on avoinna torstaina 9.4. klo 9-16. 

Pääsiäisenä pe 10.4.-ma 13.4. toimistomme on suljettu. 

Ti 14.4. alkaen palvelemme taas normaalisti ma-pe klo 9-17.

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös pyhäpäivinä.

31.3.2020

Koronaviruksen vaikutuksista kevään matkoihimme

Suomen hallitus teki 16.3.2020 linjauksen, jonka mukaan Suomen kansalaisten ei pidä matkustaa ulkomaille. Linjausta jatkettiin 30.3.2020 ja se on tällä hetkellä voimassa 13.5.2020 asti. Olemme poikkeustilanteesta johtuen ottaneet käyttöön toimialan käytännön arvioida matkojen toteutumista juoksevasti jaksoissa. Mikäli matkan toteutumiseen tulee muutoksia, otamme yhteyttä kaikkiin matkan varanneisiin.

Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta ja muutoksista monien asiakkaidemme matkasuunnitelmiin.

13.5.2020 asti lähtevät matkat

Olemme olleet yhteydessä matkan varanneisiin ja siirtäneet tai peruuttaneet kaikki matkavaraukset.

14.5.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Pyrimme toteuttamaan matkat suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai muut rajoitukset eivät aiheuta muutoksia. Mikäli haluaisitte siirtää tai peruuttaa myöhemmin keväällä tai tänä vuonna olevan matkanne, noudatamme kunkin matkan ehtoja sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia viranomaisten ja toimialan muita linjauksia.

Tilausryhmien kohdalla teemme kovasti töitä matkojen uudelleenjärjestelyissä tai peruutuksen osalta kulujen minimoinnissa. Käsittelemme tilausryhmät aikajärjestyksessä. Neuvottelemme päätöksistä tilausryhmän matkavastaavan kanssa ja tiedotamme matkustajia yhteisviestillä.

Tällä hetkellä tilanteen kehittymistä on hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalautusten käsittelyssä on merkittäviä viiveitä tämän äärimmäisen poikkeuksellisen pandemiatilanteen aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Käsittelemme asiakaspalautukset yksitellen varaus kerrallaan, matkan lähtöpäivän mukaisesti. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti varautumaan huomattavasti normaalia pidempään palautusten käsittelyaikaan. Selvitämme ja seuraamme lisäksi Suomen viranomaisten, EU:n ja toimialan mahdollisia poikkeustoimenpiteitä maksupalautuksiin liittyen.

25.3.2020

Koronaviruksen vaikutuksista kevään matkoihimme

Ulkoministeriö suositteli 14.3.2020 välttämään matkustamista ulkomaille ja 16.3.2020 Suomen hallitus antoi linjauksen, jonka mukaan Suomen kansalaisten ei pidä matkustaa ulkomaille. Linjaus on tällä hetkellä voimassa 13.4.2020 asti. Olemme poikkeustilanteesta johtuen ottaneet käyttöön toimialan käytännön arvioida matkojen toteutumista juoksevasti jaksoissa. Mikäli matkan toteutumiseen tulee muutoksia, otamme yhteyttä kaikkiin matkan varanneisiin.

Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta ja muutoksista monien asiakkaidemme matkasuunnitelmiin.

13.-30.4.2020 lähtevät matkat

Olemme olleet yhteydessä matkan varanneisiin ja siirtäneet tai peruuttaneet kaikki matkavaraukset joiden lähtöpäivä olisi ollut 13.-30.4.2020.

1.5.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Pyrimme toteuttamaan matkat suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai muut rajoitukset eivät aiheuta muutoksia. Mikäli haluaisitte siirtää tai peruuttaa myöhemmin keväällä tai tänä vuonna olevan matkanne, noudatamme kunkin matkan ehtoja sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia viranomaisten ja toimialan muita linjauksia.

Tilausryhmien kohdalla teemme kovasti töitä matkojen uudelleenjärjestelyissä tai peruutuksen osalta kulujen minimoinnissa. Käsittelemme tilausryhmät aikajärjestyksessä. Neuvottelemme päätöksistä tilausryhmän matkavastaavan kanssa ja tiedotamme matkustajia yhteisviestillä.

Tällä hetkellä tilanteen kehittymistä on hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalautusten käsittelyssä on merkittäviä viiveitä tämän äärimmäisen poikkeuksellisen pandemiatilanteen aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti varautumaan huomattavasti normaalia pidempään palautusten käsittelyaikaan.

20.3.2020

Asiakaspalvelu toimistollamme on toistaiseksi lopetettu - yhteydenotot vain puhelimitse tai sähköpostitse

Lähikontakteja vähentääksemme ja näin koronaviruksen leviämistä ehkäistäksemme toimistollamme Helsingin Fabianinkadulla ei toistaiseksi ole asiakaspalvelua.

Voit edelleen olla meihin yhteydessä puhelimitse 09-2510 2050 tai sähköpostitse myynti@okmatkat.fi

16.3.2020

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme

Ulkoministeriö on 14.3.2020 muuttanut matkustussuositustaan ja kehottaa nyt toistaiseksi välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille.

OK-Matkat on nopeasti muuttuvan koronavirustilanteen takia päättänyt perua kaikki Ohjelmalliset kaupunkimatkat 12.4.2020 asti. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin matkan varanneisiin. OK-Matkojen peruuttamien lähtöjen osalta selvitämme ja seuraamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa viranomaisten, EU:n ja toimialan linjauksia maksupalautuksiin ja niiden aikatauluihin liittyen.

Mikäli matkanne lähtöpäivä on 13.4.2020 tai sen jälkeen, pyrimme toteuttamaan matkan suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai muut rajoitukset eivät aiheuta siihen muutoksia. Olemme poikkeustilanteesta johtuen ottaneet käyttöön toimialan käytännön arvioida matkojen toteutumista juoksevasti aina kahden viikon jaksoissa tarkasteluhetkestä eteenpäin. Mikäli matkan toteutumiseen tulee muutoksia, otamme yhteyttä kaikkiin matkan varanneisiin.

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Mikäli haluaisitte peruuttaa tai siirtää myöhemmin keväällä tai tänä vuonna olevan matkanne, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia viranomaisten ja toimialan muita linjauksia.

Tilausryhmien kohdalla teemme kovasti töitä matkojen uudelleenjärjestelyissä tai peruutuksen osalta kulujen minimoinnissa. Käsittelemme tilausryhmät aikajärjestyksessä, etusijalla maaliskuun sekä huhtikuun alkupuolen ryhmät. Neuvottelemme päätöksistä tilausryhmän matkavastaavan kanssa ja tiedotamme matkustajia yhteisviestillä. Pyydämme kärsivällisyyttä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. 

Tarkistattehan aina ennen matkalle lähtöä oman matkavakuutuksenne voimassaolon ja kattavuuden. Vakuutusyhtiöiden säännöt ja korvausperusteet vaihtelevat, joten tarkemmat ehdot on syytä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä.

Tällä hetkellä tilanteen kehittymistä on hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä.

Asiakaspalveluumme tulee tällä hetkellä paljon kyselyitä ja se on erittäin ruuhkautunut. 

13.3.2020

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme

OK-Matkat seuraa koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen yhdessä ulkoministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa. Ulkoministeriö on 12.3. kommentoinut matkustamista ja suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla. Ulkoministeriö ei enää muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi.

Koronaviruksella ja sen leviämisen ehkäisemiseen liittyvillä toimilla on tällä hetkellä vaikutuksia OK-Matkojen matkoihin Italiaan ja Yhdysvaltoihin.

Matkat muihin OK-Matkojen tarjoamiin matkakohteisiin jatkuvat normaalisti ja voimassa ovat niiden osalta matkan normaalit muutos- ja peruutusehdot. Olemme sinuun yhteydessä, jos varaamaasi matkaan tulee muutoksia.

Koronavirustilanteen aiheuttamien tiedustelujen vuoksi asiakaspalvelumme on hetkittäin ruuhkautunut. Olemme suoraan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkoihin koronavirustilanteella on vaikutusta. Huomioithan, että varausten käsittely ja viestien lähettäminen tapahtuu vaiheittain ja voi viedä useamman päivän.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut ohjeita matkailijoille, miten koronavirukselta voi suojautua. Myös eri maiden edustustot tiedottavat sivuillaan kohdemaansa tilannetta koronaviruksesta. Suosittelemme myös tutustumaan omaa matkakohdetta koskeviin ohjeistuksiin.

Lisätietoja koronaviruksen esiintymisestä ja sen vaikutuksista matkustamiseen THL:n ja Ulkoministeriön sivuilta.

9.3.2020

Koronavirustilanne Italiassa

Koronavirus on levinnyt laajimmin kohdemaistamme Italiaan. 
Suomen ulkoministeriö on sunnuntaina 8.3. päivittänyt Italian matkustustiedotteen ja suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan.

Olemme maanantaina 9.3. yhteydessä kaikkiin asiakkaisiimme, jotka ovat varanneet OK-Matkojen matkan Italiaan maalis–huhtikuulle 2020.

Suomen ulkoministeriö ei ole muuttanut matkustusohjeistusta muihin OK-Matkojen matkakohteisiin ja matkamme niihin jatkuvat normaalisti. Maalis-huhtikuun Italian matkoja lukuun ottamatta voimassa ovat normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti seuraavien viikkojen aikana ja olemme tarvittaessa yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiin.

Lisätietoja koronaviruksen esiintymisestä ja sen vaikutuksista matkustamiseen THL:n ja Ulkoministeriön sivuilta.

3.3.2020

Koronavirustilanne Pohjois-Italiassa

Koronavirus on levinnyt laajimmin kohdemaistamme Italiaan.
Suomen ulkoministeriö on tänään päivittänyt Italian matkustustiedotteen ja kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Pohjois-Italiassa Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueille. Muualla Italiassa ulkoministeriön matkustustiedote kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Lähiviikkoina OK-Matkoilla on matkoja Italian kohteista vain Roomaan ja niiden toteuttamiseen ei koronavirus tällä hetkellä vaikuta.

Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti seuraavien päivien/viikkojen aikana ja olemme tarvittaessa yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiin.

Lisätietoja koronaviruksen esiintymisestä ja sen vaikutuksista matkustamiseen THL:n ja Ulkoministeriön sivuilta.

27.2.2020

Koronavirus ei vaikuta tällä hetkellä OK-Matkojen matkoihin

Seuraamme koronaviruksen (COVID-19) tilanteen kehittymistä ja sen vaikutuksia matkustamiseen jatkuvasti. Tällä hetkellä tilanne ei vaikuta matkoihimme eikä vaadi matkustajilta erityistoimenpiteitä. Mahdollisista muutostilanteista ilmoitamme välittömästi matkan varanneille matkustajille.

Ulkoministeriö ei ole muuttanut matkustusohjeistusta OK-Matkojen tarjoamiin matkakohteisiin. Voimassa ovat normaalit matkojen muutos- ja peruutusehdot.

Lisätietoja koronaviruksen esiintymisestä ja sen vaikutuksista matkustamiseen THL:n ja Ulkoministeriön sivuilta.

25.2.2020

Koronavirustilanne Italiassa

Koronavirus on levinnyt laajimmin kohdemaistamme Italiaan ja siellä lähinnä Pohjois-Italian alueelle. Tällä hetkellä Italian valtio on laittanut karanteeniin kaksi eri aluetta: Codogno (sekä siitä 8km säteellä olevia pieniä kyliä) Lombardian läänissä ja Vo’ Euganeo kylä Veneton maakunnassa. Karanteenialueet ovat täysin suljettuja, mikä tarkoittaa, että kukaan ei voi poistua näiltä alueilta tai pyrkiä sinne.

Ennaltaehkäisyn vuoksi Pohjois-Italian läänit ovat yhteistyössä päättäneet sulkea koulut, virastot ja tärkeimpiä nähtävyyksiä viikon ajaksi. Lisäksi joitakin isoja yleisötapahtumia on peruttu kuten myös yksittäisiä urheilutapahtumia ja jalkapallo-otteluita. Muissakin Italian lääneissä on yksittäisiä tartuntatapauksia, mutta tähän mennessä ne kaikki voidaan yhdistää karanteenialueisiin.

Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti seuraavien päivien/viikkojen aikana ja olemme tarvittaessa yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiin.

Lähiviikkoina OK-Matkoilla on matkoja Italian kohteista vain Roomaan ja niiden toteuttamiseen ei koronavirus tällä hetkellä vaikuta.

Lisätietoja koronaviruksen esiintymisestä ja sen vaikutuksista matkustamiseen THL:n ja Ulkoministeriön sivuilta.

12.2.2020

Kevättarjouksia

Kevään ohjelmallisista kaupunkimatkoista on nyt runsaasti tarjouksia. Tutustu matkavalikoimaamme ja varaa keväinen kaupunkiloma nyt!

Esimerkkejä tarjouslähdöistä:

 • Minsk lähtö 17.4. 
  pe-ma 3 yötä alk. 599 €
 • Praha lähdöt 5.3., 12.3., 19.3. ja 26.3.
  to-su 3 yötä alk. 449 €
 • Amsterdam lähdöt 2.4. ja 16.4.
  to-su 3 yötä alk. 999 €
 • Belgrad lähdöt 20.4. ja 18.5.
  ma-to 3 yötä alk. 749 €
 • Pariisi lähtö 2.4.
  to-su 3 yötä alk. 899 €
 • Reykjavík lähtö 6.4.
  ma-pe 4 yötä alk. 1149 €
 • Krakova lähdöt 5.4., 12.4., 17.5. ja 24.5.
  su-to 4 yötä alk. 699 €
  su-su 7 yötä alk. 799 €
 • Lontoo lähdöt 26.3. ja 9.4.
  to-su 3 yötä alk. 899 €
 • Madrid lähdöt 15.3. ja 22.3.
  su-pe 5 yötä alk. 949 €

Tutustu kaikkiin tarjouksiimme täällä

15.1.2020

Messutarjoukset jopa -200 €/henkilö

Olemme mukana Helsingin messukeskuksessa 17.-19.1. järjestettävillä Matka 2020 -messuilla. Tervetuloa messuosastollemme 6b50 tutustumaan vuoden 2020 matkavalikoimaamme sekä messutarjouksiimme!

Messutarjouksena saat valikoiduista vuoden 2020 lähdöistä alennusta jopa -200 €. Tarkemmat tiedot tarjouskohteista ja -hinnoista alla olevasta linkistä.

Lue lisää tarjouksista täältä.

10.1.2020

Tilaa uutiskirje ja voita liput Matkamessuille!

OK-Matkat on mukana 17.-19.1.2020 Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä Matka 2020 -messuilla. Osastomme numero on 6b50.
Tilaa uutiskirjeemme ja voita liput Matkamessuille. Arvomme 13.1. klo 12:00 kaksi 2-hengen lippupakettia.

Tilaa uutiskirje ja osallistu arvontaan täällä.

20.12.2019

Joulukortti OKM 2019

Toimistomme joulun ja vuoden vaihteen aukioloajat:

23.12. 9:00-17:00
24.12.-26.12. suljettu
27.12. ja 30.12. 9:00-17:00
31.12-1.1.  suljettu
2.1.-3.1. 9:00-17:00
6.1. suljettu

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös pyhäpäivinä.

Hyvää Joulua  ja Onnellista Uutta Vuotta 2020!

13.12.2019

Ennakkovaraajan etu vuoden 2020 matkoista - varaa 31.12.2019 mennessä!

Varaa vuoden 2020 matkasi 31.12.2019 mennessä ja saat ennakkovaraajan edun, joka on kohteesta riippuen -50€ tai -100€/henkilö.  

Lue lisää ennakkovaraajan edusta täältä.

4.12.2019

Toimistomme aukioloaika itsenäisyyspäivän aattona

Toimistomme on avoinna torstaina 5.12. klo 9-16. 

Varauksia voit tehdä internet-varausjärjestelmämme kautta myös itsenäisyyspäivänä.

25.11.2019

Vuoden 2020 esitteemme on ilmestynyt - nouda se toimistostamme tai tilaa kotiisi!

Vuoden 2020 esitteemme on ilmestynyt! Postilakon johdosta esitteiden toimitus postitse viivästyy. Voit kuitenkin tilata esitteen alla olevasta linkistä ja postitamme sen kotiisi. Jos haluat päästä selaamaan esitettä heti, olet tervetullut noutamaan sen toimistoltamme osoitteesta Fabianinkatu 4 B (3. kerros), 00130 Helsinki.

Tilaa esite täältä.

19.11.2019

Ennakkovaraajan etu vuoden 2020 matkoista - varaa 31.12.2019 mennessä!

Varaa vuoden 2020 matkasi 31.12.2019 mennessä ja saat ennakkovaraajan edun, joka on kohteesta riippuen -50€ tai -100€/henkilö.  

Lue lisää ennakkovaraajan edusta täältä.

 

 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut